Saç ekimi sonrası evinize veya otelinize toplu taşıma harici araçlarla gitmenizi tavsiye edilir. Araca inerken ve binerken başınız uyuşuk olduğu için yavaş hareket etmeye ve başınızı çarpmamaya dikkat edilmelidir. Operasyon sonrasında araç kullanmanızda herhangi bir sorun olmasa bile yanınızda bir refakatçinin olması tavsiye edilir.

Operasyon sonrası evinize gittiğinizde hafif bir yemekten sonra doktorunuzun verdiği ilaçları kullanarak 2 gün yatıp dinlenmeniz gerekmektedir. Yatış pozisyonu ekilen alana göre değişiklik gösterebilir o yüzden doktorunuzun tavsiye ettiği yatış pozisyonunda dinlenmeniz gerekmektedir.

Yapılan lolak anestezinin süresi 8-10 saat sürmektedir. Anestezi etkisinin geçmesiyle beraber sadece ense bölgenizde hafif yanma ve batmalar hissedilebilir. Uygun ağrı kesicileri aksatmadan aldığınız sürece ağrılar sizi rahatsız etmeyecektir.

Operasyon sonrasında ilk 2 gün ekilen alana kesinlikle su değdirilmemeli ve darbelerden korunmalıdır.

2 gün sonra ilk bandaj açılarak ilk yıkama yapılır. Bu işlem sırasında sonraki yıkamaların nasıl yapılacağı size öğretilir. Yıkama sonrası iyileşmenin daha hızlı olması için genellikle tekrar bandajlama yapılmaz.

İlk yıkama sonrasında herhangi bir aksi durum yoksa her gün yıkama işlemi sizin tarafınızdan tekrarlanır. 6 gün boyunca öğretildiği üzere sizin tarafınızdan yıkamalar devam edecektir.

7 yıkamadan sonra ekim alanında dairesel hareketler ile yıkama yapılarak oluşan kabukların dökülmesi sağlanır.

Ekilen alanda 10-12 günde kabuklar tamamen oluşup dökülecektir. 10 yıkama sonunda dökülmeyen kabuklarınız varsa mutlaka doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Kabukların dökülmesiyle birlikte saçlarınız 1-2 numara tıraşı hale gelmiş olur ve normal hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Saç ekiminden sonra 3-6 hafta arasında ekilen saç tellerinde şok dökülme başlar. Bu aşamada ekilen alana belirli aralıklarla masaj yapılarak saç tellerinin dökülmesi sağlanır. Bu süreçte ekilen saç tellerinin %70-%80 dökülmesi normaldir. Bu dökülmeler sizi korkutmamalıdır çünkü şok dökülmede saçın kök kısmı değil derinin üstünde yer alan kıl kısmı dökülür. Şok dökülme sonrasında günde 10-15 defa saç ekim alanına masaj yapılarak kan dolaşımı artırılarak köklerin beslenmesi sağlanır.

2-3 ayda saç ekiminin en pasif olduğu zamandır. Ekilen alanda hiçbir ilerleme görülmez ve saçlı derinin kızarıklığı yavaş yavaş geçer.

3 aydan sonra ekilen saçların çok az bir kısmının uçlarının çıktığı görülür. Bu aşamada saçlı deride sivilceler görülebilir. Sivilceler saç çıkışının habercisi olarak kabul edilebilir. Sivilcelerin kesinlikle tırnak ile patlatılmadan yıkama veya masaj yöntemiyle kendiliğinden patlaması beklenir.

4 aydan sonra saçlı deride kızarıklık tamamen bitmiş olur. Saç ekim yapılan alan kararmaya başlar ve saç çıkışı hızlanır.

5 ayda ekilen saçların %40-%60 çıkmış olacaktır.

6 ayda ekilen köklerin %70-%80 çıkmış olacaktır. Genellikle 6 ayda saçlar taranacak düzeye gelir.

9-12 ayda saç çıkışları tamamlanmış saçların kalınlaşma aşamasına geçtiği dönemdir. 12 ayın sonunda saçın tam formuna kavuştuğu gözlemlenir.