Sakal Ekimi bölgesel açıklığı olanlara yapılsa da tamamen açık olanlara da yapılabilir. Sakal ekimindeki en önemli unsur sadece tekli köklerin kullanılmasıdır. Sakal ekiminde sakalın çıkış yönüne çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Saç ekiminden daha yatay bir açı ile kanal açılmaktadır. Ekim yapılan alanın daha yumuşak olmasından sakal ekimi daha zordur. Sakal için ense bölgelerinden alınan greftler tekli olarak ayrıştırılır.

Bıyık ekimi de aynı sakal ekimi gibidir. Kök yatay açılan kanallara yerleştirilerek yapılır. Bıyık için eğer varsa sakaldan alınan kökler daha iyi olur. Yoksa enseden alınan greftlerin tekli hale getirilerek ekim yapılır. Günümüzde uzun sakal ve bıyık modasından dolayı 20-22 yaşındaki hastalarımız müracaat ederek bıyık ekimi istemektedir. Öncelikle şunu belirtelim bıyık ve sakalların çıkması 28-30 lu yaşlara kadar devam eder. O yüzden 20’li yaşlarda bıyık ekimi için acele etmeyin. Bekleyin ve daha erken daha gür çıkması için önünüze gelen her losyonu yüzünüze sürmeyin.

Kaş ekimi diğer ekimlere nazaran daha dikkatli olunması gerekiliyor. Kaş ekimlerinde perkütan saç ekim yöntemi kullanmak gerekiyor. Kaşların yönleri daha yatay ve farklı yönlere sahiptir. Kaş için alınacak köklerin kafadaki en ince telli saçlardan almak en doğal görüntüyü sağlar. Ayrıca kaş için diğer saç ekimlerinden farklı olarak 0,6 mm punchlar kullanarak kök alımı yapılması gerekiyor. Saç ekimindeki gibi ekilen saçlar 3. haftadan sonra dökülme olur ve 3. aydan sonra çıkmalar başlar. İlk çıkan kökler saç yapısında olduğu için kaşınız da olan kıl köklerinden daha hızlı uzaması olacaktır 1-2 sene sonra ekilen saçlarda oradaki kan dolaşımı ve derinin yapısına uyum sağladıktan sonra uzaması yavaşlayacaktır. Normal kaş yapısına döneceklerdir.